Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου - Γενική Απεργία

Δύσκολη αναμένεται η εβδομάδα, καθώς πολλές επαγγελματικές ομάδες να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να συμμετάσχουν τόσο στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όσο και σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες για το ασφαλιστικό.

Την Τρίτη:


Από τις 11:00 έως τις 16:00 δεν θα κινούνται: λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς Τρίτη και Πέμπτη. 

Την Τετάρτη:

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Την Πέμπτη:

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία. Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων. Επίσης, 48ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη 04/02 δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 4 Φεβρουαρίου

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης»

Απεργούν και οι πρατηριούχοι την Πέμπτη

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς.

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Πέμπτη. Κλειστά τα φαρμακεία

Συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, οι γιατροί απέχουν σήμερα και αύριο από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ), ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει ότι θα απέχουν από το σύστημα σήμερα και την Τετάρτη.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ημέρα θα είναι κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σχόλια