ΚΡΑΧ καταστροφής στο ΧΑ -16% στις 669 μονάδες

Πραγματική καταστροφή στο χρηματιστήριο - Οι τράπεζες -30%, τα warrants -86% και οι μισές μετοχές του FTSE 25 σε πτώση από -20% έως -30% - Άμυνες από EEE, Τιτάνα, Aegean, Motor Oil με άριστη συμπεριφορά
 Κραχ καταστροφής, δραματικό sell off, ρέει το αίμα των κατεστραμμένων επενδυτών στην ελληνική
χρηματιστηριακή αγορά η οποία σήμερα 3 Αυγούστου του 2015 επαναλειτούργησε... προκαλώντας τεράστιες ζημίες στους μετόχους - επενδυτές.

Πάντως, βγαίνουν και αγορές και αυτό είναι ενδιαφέρον, με το Γενικό Δείκτη να έχει απομακρυνθεί σημαντικά από το χαμηλό ημέρας όταν έχανε έως -22,88%. 
Η σημερινή συνεδρίαση θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία και θα θυμίζει ότι η Αριστερά του μνημονίου απέτυχε παταγωδώς. 
Οι τράπεζες στο -30% κλειδωμένες στο limit down με 500 εκατ. μετοχές ανεκτέλεστο εντολών πώλησης!

Πρωτοφανείς καταστάσεις! 
Στα warrants βιβλική καταστροφή με απώλειες -86% ενώ στον FTSE 25 οι περισσότερες μετοχές υποχωρούν -30% αλλά Coca Cola, Τιτάνας, Aegean με απώλειες μόλις -1,29%, Grivalia, αντιδρούν μετριάζοντας αισθητά τις απώλειες. 
Το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει από το κύμα των δραματικών πωλήσεων, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει κραχ -16% στις 668 μονάδες με χαμηλό ημέρας στις 615,08 μονάδες (-22,88%) και υψηλό στις 790,81 μονάδες (-0,84%) στο άνοιγμα. 
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα αλλά όχι απαξιωμένα, παρ' ότι οι Έλληνες ως γνωστόν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα "παλαιά" κεφάλαιά τους. 
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 45 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φτάνει στα 33 εκατ. τεμάχια, με τα 11 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 14 εκατ. στα warrants. 
Το εντυπωσιακό της υποθέσεως είναι ότι οι μετοχές των τραπεζών εμφανίζουν ανεκτέλεστες εντολές πώλησης 500 εκατ. τεμαχίων, με τα 242 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο στην Eurobank,  τα 144 εκατ. στην Alpha Bank, στην Εθνική 31 εκατ μτχ και στην Πειραιώς 98 εκατ μετοχές ανεκτέλεστο. 

Θυμίζουμε ότι η τελευταία συνεδρίαση ήταν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, το βράδυ της οποίας ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου δεν άνοιξαν τράπεζες και Χρηματιστήριο, ενώ επιβλήθηκε capital controls στις αναλήψεις από ATMs. 
Οι τράπεζες έμειναν κλειστές για τρεις εβδομάδες και άνοιξαν εκ νέου στις 20 Ιουλίου, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο έμεινε κλειστό πέντε εβδομάδες, δηλαδή  25 εργάσιμες ημέρες!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το χρηματιστήριο σήμερα "καθρεφτίζει" όλο το... μακελειό και την καταστροφή που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία αυτές τις πέντε εβδομάδες!
Εύλογο το ξεπούλημα, αν λάβουμε υπόψη τι έχει γίνει αυτό το διάστημα που το χρηματιστήριο ήταν κλειστό... 

Τα πρώτα συμπεράσματα 

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν ακόμη ένα -30%, σταθεροποίηση ή άνοδος Τετάρτη ή Πέμπτη… και το +10.700% του warrant της Alpha 

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα από την συνεδρίαση σοκ της 3ης Αυγούστου του 2015 όπου καταγράφεται συγκλονιστικό κραχ με τις τράπεζες στο -30%, τα warrants στο -85% ενώ πολλές μετοχές του FTSE 25 βρήκαν στηρίξεις;
Οι τράπεζες έχουν ακόμη ένα -30% πριν σταθεροποιηθούν.
Τα warrants έχουν ένα ακόμη -20% πριν σταθεροποιηθούν.
Οι μετοχές του FTSE 25 πλην τραπεζών βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του πτωτικού κύματος σε αυτή την φάση 

Οι τράπεζες έχουν ένα ακόμη -30%

Οι μετοχές των τραπεζών έχουν ένα ακόμη -30% λόγω των ανεκτέλεστων εντολών πώλησης που φθάνουν τα 500 εκατ μετοχές. 
Δεν σημαίνει ότι θα εκτελεστούν και το σύνολο των 500 εκατ μετοχών, αν αυτό συνέβαινε οι μετοχές των τραπεζών θα ήταν κλειδωμένες στο limit down για εβδομάδες. 
Η άποψη μας είναι οι υποχρεωτικοί πωλητές είναι λιγότεροι όχι πάνω από 100 εκατ μετοχές. 
Οι τράπεζες έχουν ακόμη μια πτώση -30% για την Τρίτη 4 Αυγούστου και ίσως η κατάσταση σταθεροποιηθεί 5 ή 6 Αυγούστου. 
Μην λησμονούμε ότι οι τράπεζες θα υλοποιήσουν ΑΜΚ σε πολύ χαμηλές τιμές όπερ σημαίνει ότι ο καθοδικός κύκλος για τις μετοχές των τραπεζών μόλις άνοιξε. 

Τα warrants σοκ και δέος – Δεν έχουν καμία αξία 

Τα warrants έχουν μηδενική αξία δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια λόγω της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των νέων ΑΜΚ. 
Τα warrants δεν μπορούν να εξασκηθούν άρα έχουν τελειώσει. 
Από τα εντυπωσιακά της σημερινής ημέρας το warrant της Alpha Bank που έφτασε να υποχωρεί -99,79% πέφτοντας στα 0,0010 ευρώ ενώ πλέον βρίσκεται στα 0,11 ευρώ με πτώση -77%. 
Αν κάποιος αγόραζε στα 0,0010 ευρώ αυτό σημαίνει κέρδος 10,700% στο warrant της Alpha Βank (ΑΛΦΑΤΠ)!!

Ενδείξεις ότι σταθεροποιείται o FTSE 25 πλην τραπεζών 

Η συμπεριφορά των μη τραπεζικών μετοχών μετά το πρώτο σοκ αρχίζει να βελτιώνεται καθώς βγαίνουν και αγοραστές. 
Οι μη τραπεζικές μετοχές δείχνουν ότι βρήκαν στηρίξεις και σε μια με δύο ημέρες θα υπάρξει σταθεροποίηση.

Ημέρα θλίψης και ήττας για την Ελλάδα και την κυβέρνηση 

Εικόνες καταστροφής εκτυλίσσονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά απόρροια των επιπόλαιων και επικίνδυνων πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να μιλάει για συμφωνία και οι επενδυτές, εύλογα και δικαιολογημένα να αποχωρούν από το ελληνικό χρηματιστήριο. 
Σήμερα είναι ημέρα υπενθύμισης και ντροπής. 
Υπενθύμισης, ότι οι αγορές πρέπει να είναι σύμμαχος των εθνικών πολιτικών και ντροπής γιατί όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό χρηματιστήριο προκαλούν θλίψη και οργή. 
Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε το ελληνικό χρηματιστήριο με τον αστείο διαχωρισμό παλαιού και νέου χρήματος και κυρίως η απόφαση να κλείσει ήταν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της αριστεράς. 

Το fair value του ελληνικού χρηματιστηρίου 550-600  μονάδες 

Το fair value της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι οι 550-600 μονάδες, μετά την καταστροφή που επέφερε η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναπτυχθούν αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης.
Αν κυριαρχήσει η θέση ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι μόνο καθαρή πώληση τότε οι 300 μονάδες είναι ορατές. 

Βιβλική καταστροφή στις μετοχές των τραπεζών και τα warrants 

Βιβλική καταστροφή, σοκ από το κραχ που σημειώνεται στις μετοχές των τραπεζών ενώ στα warrants η ολική καταστροφή δεν έχει προηγούμενο.
Το αξιοσημείωτο στις τράπεζες είναι ότι λόγω του... κλειδώματος εξ αρχής, οι όγκοι που έχουν γίνει είναι εξαιρετικά μικροί για το μέγεθος της πτώσης, όμως υπάρχει τρομερά μεγάλο ανεκτέλεστο 500 εκατ. μετοχών! 

bankingnews.gr

Σχόλια