Ενημέρωση για την διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Κορινθία

Από το γραφείο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Π. Καλλίρη αναφέρεται:
 «Το Δημοψήφισμα για «κρίσιμο Εθνικό θέμα» θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Η προεκλογική περίοδος άρχισε από την δημοσίευση του διατάγματος προκήρυξης του δημοψηφίσματος, στις 28/06/2015.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα
7:00 έως  ώρα 19:00.

Δικαίωμα ψήφου στο Δημοψήφισμα έχουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η διαδικασία πραγματοποιείται με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών που διεξήχθησαν οι Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Για τον διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης.

Ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών δεν υπάρχουν. Οι ετεροδημότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο τόπο διαμονής τους.

Οι εκλογείς δύναται να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα και το κατάστημα ψηφοφορίας όπου ψηφίζουν στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και από το πρόγραμμα εκλογής που θα αναρτηθεί με ευθύνη των Δήμων, σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα την παραμονή της διενέργειας του Δημοψηφίσματος».

Σχόλια