Προσοχή: Ήταν άραγε Δημοψήφισμα ή πραξικόπημα;

του Δημήτρη Βουζουναρά
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το τελεσίγραφο Συμφωνίας την Πέμπτη, βρέθηκε σαν τον Οδυσσέα που θα έπρεπε να περάσει μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, μεταξύ δηλαδή του ξεφτιλίσματος της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη και της ανατροπής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Σε εκείνη τη φάση, η μόνη επιλογή για να προστατευτεί ο ελληνικός λαός από ένα μη-βιώσιμο, υφεσιακό, αντικοινωνικό μνημόνιο, ήταν η
προσφυγή στην άμεση ετυμηγορία του λαού.

Η πραγματικά επικίνδυνη, παραλογική και αντεθνική επιλογή, έγινε από την Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ), που κόντρα σε κάθε λογική επέλεξε να στηρίξουν το ΝΑΙσε ένα κατάπτυστο και καταστροφικό τελεσίγραφο. Ζήτησαν επίσης να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός ως βιώσιμο, ένα προφανώς μη-βιώσιμο και επαχθές χρέος!
Εάν όμως αντιθέτως, έκαναν το απλό και το πλέον φυσιολογικό, δηλαδή να συντάσσονταν με το ΟΧΙ, τότε κανένας από το εξωτερικό δεν θα τολμούσε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν το ερώτημα του Δημοψηφίσματος, από τη στιγμή που το ΟΧΙ θα είχε το 100% εξασφαλισμένο.
Και φυσικά δεν θα έκλειναν παρανόμως τις τράπεζες, αλλά αμέσως θα προσέτρεχαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση αποδεχόμενοι τις ισοδύναμες προτάσεις την ελληνικής κυβέρνησης.
Γιατί όμως η Τρόικα εσωτερικού «τρελάθηκε» και επέλεξε να στηρίξει τον εκβιασμό των δανειστών;

Μα προφανώς γιατί υπήρχε ένα σχέδιο ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και αντικατάστασής της με μια δοτή, δοσιλογική «κυβέρνηση» που θα μετέτρεπε την χώρα μας σε αποικία.
Στο σχέδιο αυτό πραξικοπήματος, συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις, τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, τόσο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα (διαγραφή χρεών, δωρεάν χρήση συχνοτήτων, διαπλοκή, απομύζηση δημόσιων πόρων) όσο και για να υπηρετήσουν τα πολιτικά σχέδια των ντόπιων αφεντικών τους.
Είναι λοιπόν αβίαστο το συμπέρασμα πως με το μεγαλειώδες, τιτάνιο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, αποτράπηκε πάνω απ΄όλα ένα οικονομικο-μιντιακό πραξικόπημα που είχε εξυφανθεί στις Βρυξέλλες και εκτελέστηκε από τα τσιράκια της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα.
Είμαι βέβαιος πως εάν συνδυαστούν όλα τα γεγονότα σε μια χρονική γραμμή και εξεταστούν με χρονική σειρά όλες οι δηλώσεις ξένων και ντόπιων παραγόντων τις τελευταίες 15  ημέρες, μπορεί εύκολα το παραπάνω συμπέρασμα να τεκμηριωθεί.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, τις ημέρες ετούτες εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια μας ένα ξενοκίνητο προδοτικό πραξικόπημα που χρησιμοποίησε ένα ολόκληρο δίκτυο βολικών ρουφιάνων της διαφθοράς της «δημοσιογραφίας» και της πολιτικής ρεμούλας, αλλά ανατράπηκε ενστικτωδώς από τον περήφανο ελληνικό λαό.
Για κάτι άλλο δεν είμαι σίγουρος: Αποτράπηκε οριστικά ή θα το ξαναπροσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες;
Πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι της εσχάτης αυτής προδοσίας, αλλά και να κληθεί να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ο ελληνικός λαός.

06.07.2015
Δημήτρης Βουζουναράς
Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας
 
ΥΓ.
Τα συμπεράσματα, τα πολιτικά μηνύματα και την προσωπική μου ανάλυση του γενναίου μας ΟΧΙ, θα  τα εκθέσω σε επόμενη επιστολή.

Σχόλια