Παραιτήθηκε ο Σαμαράς από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!


Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Σαμαρά που τον καλούσε να παραιτηθεί

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μετά το ισχυρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με τη Νέα Δημοκρατία να κλονίζεται και ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά να οδηγείται σε παραίτηση,
λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης. 

Ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε και επίσημα πως παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τη θέση του αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός πρόεδρος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να προκύψει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Πριν από αυτές τις εξελίξεις είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραιτηθεί και εκείνη από την κούρσα διαδοχής, έρχονται κι άλλα στελέχη να ζητήσουν το ίδιο πράγμα ή να αφήσουν αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς επίσης την παραίτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως το υπάρχον πολιτικό προσωπικό πρέπει να αποχωρήσει, σημειώνοντας επίσης πως ο ελληνικός λαός και η νέα γενικά γύρισαν την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα. 

Για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι "η πορεία του έχει δείξει οτι δεν ενδιαφερεται για αξιώματα. Δεν θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ διότι προέχει η επίτευξη της συμφωνίας και η επιστροφή στην ομαλότητα".

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε τις προθέσεις του λέγοντας πως "δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα αρχηγό", δείχνοντας πως δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

newsit.gr

Σχόλια