Κορινθία: Συνελήφθησαν για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων


Συνελήφθησαν, το Σάββατο (4.7.2015) το μεσημέρι, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 57 ετών αντίστοιχα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Επιπλέον, ο 44χρονος κατηγορείται και για
πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, στο Κιάτο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε κατάστημα ημεδαπού, χρησιμοποιώντας πλαστό χαρτονόμισμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, πραγματοποίησαν δύο (2) συναλλαγές σε καταστήματα ημεδαπών, στο Κιάτο και στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας αντίστοιχα, όπου χρησιμοποίησαν πλαστά χαρτονομίσματα.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Σαράντα τρία (43) πλαστά χαρτονομίσματα, διαφόρων τύπων.
Το χρηματικό ποσό των -415,40- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 44χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε έγγραφο (σχετικό με τη νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου .

Σχόλια