Επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, πραγματοποίησαν συνάντηση με ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ και ειδικότερα φορείς Ελληνοποντίων και Ελλήνων βορειοηπειρωτών.
 Οι Υπουργοί ανακοίνωσαν την επαναφορά της σύνταξης, στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, η οποία είχε καταργηθεί από
1/1/2013 κατόπιν εισήγησης του τότε Υπουργού Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη θέσπιση υπερβολικά αυστηρών κριτηρίων που προέβλεπε ο Ν. 4093/2012.  Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διακοπή καταβολής της  σύνταξης των 360 ευρώ που ελάμβαναν για χρόνια,  Έλληνες και ομογενείς άνω των 67 ετών.
            Οι κ. Κουρουμπλής και Στρατούλης υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για επαναφορά των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ ενημέρωσαν ότι:
·         Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα μπορούν να υποβληθούν μετά από δέκα ημέρες στον ΟΓΑ, ενώ  από την 1η Οκτωβρίου του 2015 θα καταβάλλονται οι συντάξεις  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων .

·         Από τον Οκτώβριο του 2015 θα δοθεί στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη σύνταξη στο ποσό των 360 ευρώ.

Σχόλια