Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας με το Skywaker

Στις 26, 27, 28 & 29 Μαΐου 2015, από 09.30 έως 16.00, στον φιλόξενο χώρο της ΧΕΝ (Μ. Αντύπα 81, Ηλιούπολη, Αθήνα), το SKYWALKER, η Career Disign, η ΧΕΝ και οι εισηγητές, όλοι μαζί, άρθρωσαν την καλή τους διάθεση και την υψηλή τους εξειδίκευση, για να προσφέρουν το
7ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας χωρίς

καμιά οικονομική δοσοληψία, σε όσους αναζητούν τον επαγγελματικό τους δρόμο μέσα από «μονοπάτια» επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία του skywalker.gr «Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας», για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα συνεχίζεται με το 7ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας. Η δράση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας.

Σε είκοσι (25) ώρες, στις 26, 27, 28 και 29 Μαΐου 2015, εικοσιπέντε (25) εκπαιδευόμενοι θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές, μεθόδους και εργαλεία του «επιχειρείν» και θα κατανοήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες του επιχειρηματία.
Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι χωρίς χρέωση, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και στη χορηγία του χώρου διεξαγωγής από την XEN Ελλάδος στο πολυκέντρο ΑΘΗΝΑ (Μ. Αντύπα 81, Ηλιούπολη, 210 9932820), ενώ την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Disign.
Στην Αρχική Εκπαίδευση θα παρουσιαστούν σημαντικές θεματικές ενότητες που άπτονται της δημιουργίας και λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως: βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και σύστασης μιας επιχείρησης, δεξιότητες του επιχειρηματία, αρχές διοίκησης, marketing, αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, βασικά λογιστικά και φορολογικά θέματα ενάρξεως, κοστολόγησης και εταιρικής χρήσης των social media κλπ.

Η επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες, Οι επιχειρήσεις, αναλόγως με το σύστημα στο οποίο λειτουργούν είναι οι ΔΕΚΟ (για περιβάλλον Δημόσιας Οικονομικής), οι εταιρείες (για περιβάλλον Ιδιωτικής Οικονομικής) και οι συνεργατισμοί (για περιβάλλον Κοινωνικής Οικονομίας). Ένα υβριδικό μοντέλο αναπτύχθηκε τελευταία, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ, το οποίες ενώ αναπτύσσονται σε περιβάλλον Ιδιωτικής Οικονομικής, εσωτερικά τηρούν τις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας. Έτσι, ενώ είναι κανονικές εμπορικές επιχειρήσεις και επιτυγχάνουν , τα δημιουργούμενα οικονομικά περισσεύματα, δεν προσπορίζουν κάποιας μορφής οικονομικό όφελος στα μέλη, αλλά προωθούν κοινωνικούς σκοπούς, κυρίως στην απασχόληση και δημιουργία θέσεων εργασίας και σε όλους τους τομείς της ικανοποίησης αναγκών της κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site: www.footstep.gr ή να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Κωνσταντίνου (www.skywalker.gr, 210 9730280) Το 7ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 26, 27, 28 & 29 Μαΐου  2015, από 09:30 έως 16:00. 


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχόλια