Οι δανειστές μας ζητούν συντάξεις 300 ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις των δανειστών που εμμένουν στο συνταξιοδοτικό όσον αφορά την αύξηση των χρόνων για την ελάχιστη σύνταξη αλλά και στην κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων έδωσε ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι
«δεν υποχωρούμε. Στις αξιώσεις τους είναι γραμμένο ότι τα 15 θέλουν να γίνουν 20, τα 4.500 να γίνουν 6.000. Επιμένουν στα κατώτατα όρια. Είδα τη λίστα που έχουν, δεν έχουν αλλάξει τίποτα, σαν να μην έγινε τίποτα. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε την ελάχιστη κύρια σύνταξη στα 300 - 320 ευρώ», σημείωσε ο γενικός γραμματέας. Τόνισε πως οι δανειστές ζητούν  αύξηση των ορίων ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2016, στα 67 χρόνια για τη λήψη ολόκληρης σύνταξης και στα 62 χρόνια για τη λήψη μειωμένης σύνταξης.

«Η κατώτατη σύνταξη λένε αυτή θα πρέπει να είναι ανάλογη με τις εισφορές που έχεις πληρώσεις, εάν δηλαδή εσύ έχεις δουλέψει και έχεις πληρώσει εισφορές που αντιστοιχούν στα 300 ευρώ, να μην πάρει τώρα 486 που δίνουμε εμείς», είπε ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης.

imerisia.gr

Σχόλια