Ποιές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον «Καλλικράτη»;

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» ζητάει να πληροφορηθεί με σχετική ερώτησή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στο κείμενο της ερώτησης γίνεται αναφορά στις αντιφατικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού και στελεχών της
κυβερνητικής παράταξης για το πόσο εκτεταμένες θα είναι οι αλλαγές. 
Ο Χρίστος Δήμας καλεί τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τι τελικά ισχύει ως επίσημη κυβερνητική θέση για το μέλλον του «Καλλικράτη», για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών και για το κατά πόσον προσανατολίζεται ή όχι στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Προς: τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Αλλαγές στον Καλλικράτη

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης προκύπτει ότι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στην χωροταξία των Δήμων σε σχέση με τον Καλλικράτη με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές, αλλά και σε νησιά λόγω του μεγέθους των Δήμων που είχαν συγκροτηθεί στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

Την ίδια όμως χρονική περίοδο σε δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για σημαντικές και εκτεταμένες αλλαγές – γεωγραφικές και οργανωτικές – στην τοπική αυτοδιοίκηση με την συμμετοχή πολιτών και μάλιστα σημειώνουν ότι μπορεί να έχουμε πολύ σύντομα πρόωρες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι από τα δύο ισχύει; Είναι σε θέση να διαλευκάνει τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον Καλλικράτη; Θα υπάρξουν τελικά μεμονωμένες και μικρές παρεμβάσεις σε δήμους με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά ή πιο εκτεταμένες γεωγραφικές και οργανωτικές αλλαγές;

- Πότε θα αναληφθούν και θα παρουσιαστούν οι σχετικές αλλαγές στον Καλλικράτη;

- Σκοπεύει η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;

Σχόλια