«Ελλάδα, στιγμές προσωπικής ευτυχίας»

Διαγωνισμός φωτογραφίας στη Ρωσία

«Στιγμές προσωπικής ευτυχίας» που τούς πρόσφερε η Ελλάδα-όπως τις απαθανάτισαν με τον φακό τους- καλούνται να «καταθέσουν» Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Κεντρική Βιβλιοθήκη Ξένης Λογοτεχνίας της Μόσχας «Δάντης Αλιγκέρι», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και η Φωτογραφική Λέσχη της ρωσικής
πρωτεύουσας «Μ-53».

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στη Μόσχα και θα αποτελέσουν το υλικό για την έκδοση λευκώματος, με τίτλο: «Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας».

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον διαγωνισμό, η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Θεοδώρα Γιαννίτση υπενθυμίζει ότι το 2016 έχει ανακηρυχθεί επισήμως ως κομβικό έτος για την Ελλάδα και τη Ρωσία και γι' αυτό προκηρύχθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, προκειμένου, όπως εξηγεί, «να προσελκύσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας και γενικά στον ελληνικό κόσμο».

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Ρώσοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων χωρών, με τον αποκλειστικό όρο «οι φωτογραφίες να έχουν τραβηχτεί και να απεικονίζουν χώρους από την Ελλάδα».

Το πρόγραμμα του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 περιλαμβάνει κοινές εκδηλώσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τέχνης, του αθλητισμού, καθώς και ανταλλαγές νέων.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Ελλάδα: στιγμές προσωπικές ευτυχίας» έχει στόχο την πληρέστερη γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, σημειώνει η κ. Γιαννίτση.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα έχει τη δυνατότητα για μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2016.

«Στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι Ρώσοι με μεγαλύτερη εγγύτητα την Ελλάδα, τους κατοίκους της, την ιστορία της, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνίας της», τονίζει η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η περίοδος υποβολής των έργων θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

newsbeast.gr

Σχόλια