Συλλαλητήριο για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχόπτωση

Με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της Τρίπολης στην πλατεία Πετρινού.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη έχει πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη, δεδομένου ότι στο
συλλαλητήριο συμμετείχαν το σύνολο των φορέων της περιοχής, από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δικηγορικό με την αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με ομιλίες από εκπροσώπους φορέων, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό κυρίως κατά της δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε πορεία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απουσιάζει στη Γερμανία.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Τρίπολης, όπου σημειώθηκε, χωρίς λόγο, μεγάλη ένταση με κάποιους να εκσφενδονίζουν προς τους αστυνομικούς ομπρέλες και σακούλες απορριμμάτων, ενώ προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια. Κάποιοι θερμόαιμοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν δια της βίας να εισβάλουν στο κτίριο του δημαρχείου, προσπαθώντας να σπάσουν την πόρτα, προκειμένου να συναντήσουν τον δήμαρχο και απωθήθηκαν από μικρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος παρά την έντονη βροχόπτωση έμεινε για αρκετή ώρα στο σημείο αποδοκιμάζοντας με συνθήματα τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παυλή.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν πριν λίγο ειρηνικά, ενώ όπως φαίνεται, οι κινητοποιήσεις θα έχουν και συνέχεια, αν δεν αρχίσουν άμεσα να μαζεύονται τα σκουπίδια από τους δρόμους.

kalimera-arkadia.gr

Σχόλια