«Η Ελλάδα προτείνει τουρίστες ως… φοροελεγκτές»

Πώς σχολιάζουν οι Financial Times τις προτάσεις Βαρουφάκη

Φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες επιστρατεύει η Ελλάδα, με στόχο να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, γράφουν σήμερα οι Financial Times, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη προς τον επικεφαλής του Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης της
Δευτέρας. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, τα πρόσωπα αυτά θα λειτουργούν ως… μυστικοί μη επαγγελματίες φοροεισπράκτορες, εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα προτείνει τουρίστες ως φοροελεγκτές», σημειώνεται πως πέρα από τους φοιτητές και τις νοικοκυρές, «ακόμη και τουρίστες σε δημοφιλείς περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή, μπορούν να αποτελέσουν μέρος του σχήματος. Μπορούν να πληρώνονται με την ώρα σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη και περιστασιακή βάση, όχι περισσότερο από δύο μήνες».

«Η ίδια η είδηση ότι χιλιάδες περιστασιακοί παρατηρητές είναι παντού φέροντας εξοπλισμό εγγραφής ήχου και εικόνας, εκ μέρους των φορολογικών αρχών, έχει τη δυνατότητα πολύ γρήγορα να αλλάξει συμπεριφορές», γράφει ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει τo δημοσίευμα, η πρόταση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, μάλιστα «ένας ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασε την πρόταση». Το γεγονός αυτό δείχνει το χάσμα που μεγαλώνει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας.

newsbeast.gr

Σχόλια