Δήμος Νεμέας: Με επιτυχία και χαμόγελα ολοκληρώθηκε το τριήμερο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε από το Σάββατο 21 ως και την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος Νεμέας. Οι εκδηλώσεις προετοιμάζονταν εδώ και καιρό με την επίβλεψη των Αντιδημάρχων, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νεμέας και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση και προτροπή
του Δημάρχου Νεμέας Κωνσταντίνου Καλαντζή.

Το «χορό» των εκδηλώσεων ξεκίνησε το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, με θέμα τους δώδεκα Άθλους του Ηρακλή και τίτλο «Στα ίχνη του Ηρακλή». Στο παιχνίδι πήραν μέρος 23 ομάδες μαθητών δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, δηλαδή πάνω από 120 παιδιά με τους συνοδούς τους. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την επιτροπή Κρυμμένου Θησαυρού αλλά και για τα παιδιά αφού είναι η πρώτη φορά που έγινε στη Νεμέα. Ο καιρός ήταν συμπαραστάτης στο παιχνίδι με μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα. Τα παιδιά έπαιξαν, γυρίζοντας όλη τη Νεμέα, αναζητώντας «στοιχεία» και διασκέδασαν! Νικητές ανακηρύχτηκαν οι ΛΙΟΝΤΑΡΙΝΕΣ, δεύτεροι οι ΦΛΙΑΣΙΟΙ και τρίτοι οι SURNIVORS, που πήραν τα δώρα τους σε απονομή που έγινε στο αποκριάτικο πάρτι που ακολούθησε το Σάββατο το απόγευμα στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου!

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο καιρός άλλαξε πρόσωπο αλλά δεν πτόησε στο ελάχιστο τους μικρούς και τους μεγάλους καρναβαλιστές! Στο ραντεβού που είχαν δώσει στις 2.30 το μεσημέρι ήταν όλοι εκεί! Παρόλη τη βροχή, τα παιδιά μας ντύθηκαν μασκαράδες και ξεφάντωσαν συνοδεύοντας τα  9 άρματα του βασιλιά καρνάβαλου! Πάνω από 500 άτομα παρέλασαν κάτω από ακατάπαυστη βροχή και ο κόσμος παρακολουθούσε δίνοντας χρώμα και αστείρευτο κέφι στη Δερβενακίων που γέμισε από γέλια και αποκριάτικα πειράγματα.

Φέτος το καρναβάλι είχε άλλη μια πρωτοτυπία, μιας και η ομάδα ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ του Δήμου Μοσχάτου ήρθε για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μας και έδωσε το δικό της χρώμα στην πόλη! Τα παιδιά του Χαμένου Θησαυρού έζησαν μαζί μας τρεις μέρες χαρίζοντας το κέφι, τη ζωντάνια τους και τη βοήθειά τους όπου χρειάστηκε. Ήταν μια ξεχωριστή νότα στο Καρναβάλι του Δήμου Νεμέας από ένα Δήμο όπως το Μοσχάτο, με τόση γνώση και παράδοση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις!
Την παρουσίαση του Νεμεάτικου Καρναβαλιού έκανε με μαεστρία, απίστευτο κέφι και αυτοσχεδιασμούς ο δημοσιογράφος και διευθυντής του BRAKE FM, Γιώργος Ναστούλης.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Νεμέας για το φετινό καρναβάλι ολοκληρώθηκαν με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου της Νεμέας με νηστίσιμα, χορό και ΝΕΜΕΑΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ!

Στην επιτυχία των εκδηλώσεων συνέβαλαν και οι επιχειρηματίες της περιοχής με μαζική και πρωτόγνωρη συμμετοχή σε προσφορές.

Και του χρόνου!





Σχόλια