Ορκίστηκε ο νεαρότερος πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε:


«Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».

Οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το γραφείο του ΠτΔ, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μην υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, θα μεταβεί στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Στ. Θεοδωράκη ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Εξάλλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Δραγασάκη με τον Γκ. Χαρδούβελη ενόψει Eurogroup, επισημάνθηκε στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών ότι η συζήτηση δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.


Real.gr- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ από realmedialive

Σχόλια