Στους πολιτικούς αρχηγούς το οπτικοακουστικό υλικό, από τη δωροδοκία Χαϊκάλη - VIDEO

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών φθάνει τις επόμενες ώρες το οπτικοακουστικό υλικό, που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Παύλου Χαϊκάλη.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και
Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή συγκαλείται αύριο σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.


Το χρονικό των καταγγελιών Χαϊκάλη και οι αποκαλύψεις περί δωροδοκίας

Αποκάλυψη που προκάλεσε πολιτική αναταραχή έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος είπε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, για να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα αποκάλυψε και το όνομα του βουλευτή. Πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου, υπάρχουν στοιχεία, τα οποία έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα και θα βγουν στο φως της δημοσιότητας κάποια στιγμή.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο κ. Χαϊκάλης ο οποίος μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή τόνισε: «Οταν έγινε η απόπειρα εγώ ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Περιμέναμε την δικαιοσύνη να επέμβει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Εγώ το υλικό το έχω δώσει και στον Λάκη, επειδή ήξερα πως θα το χειριστεί, επίσης για τις νομικές του γνώσεις και τρίτον για την τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται το υλικό για να καθαρογραφούν οι διάλογοι και να φύγουν κάποιοι θόρυβο».

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Πάνο Καμμένο, ο Παύλςο Χαϊκάλης δήλωσε: Προσέρχομαι σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. «Ήθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της Δημοκρατίας στον τόπο.

Έκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν».

Στην ερώτηση, πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: «Όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών μας ζητεί να αποκαλύψουμε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του. Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επ' αυτοφώρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μην διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο.

Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιον εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος απάντησε: Έχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;

Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Όσον αφορά το αν εκπροσωπεί πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λέει δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα; Και του λέει δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου. Στο σημείο αυτό ο Π. Καμμένος είπε ότι το κόμμα αυτό ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα.

Στο ερώτημα πως ήξερε για το δάνειο ο μεσάζων ο κ. Χαϊκάλης είπε: Ήξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Είχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε να αποδομείται.

«Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά», είπε ο κ. Χαϊκάλης. «Δεν είσαι ο μόνος», μου είπε.



madata.gr

Σχόλια