Το Αγιωργίτικο... μεθά τον πλανήτη! Δείτε το video - αφιέρωμα ξένης εφημερίδας!

Η ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας του Μόντρεαλ, Gazette, φιλοξενεί παρουσίαση του οινοκριτικού της, Bill Zacharkiw, σχετικά με τη συγκεκριμένη ποικιλία, την προέλευσή της και τα χαρακτηριστικά της.

Το ελληνικό κρασί «Αγιωργίτικο» φιγουράρει στην ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας του Μόντρεαλ Gazette, η οποία φιλοξενεί παρουσίαση του
οινοκριτικού της, Bill Zacharkiw, σχετικά με τη συγκεκριμένη ποικιλία, την προέλευσή της και τα χαρακτηριστικά της.

Όπως αναφέρει ο οινοκριτικός, η ονομασία Αγιωργίτικο οφείλεται στα σταφύλια του Αγίου Γεωργίου και σχετίζεται με τον ομώνυμο ναό στην περιοχή της Νεμέας.

«Το Αγιωργίτικο είναι το δεύτερο πιο πολυκαλλιεργημένο είδος κόκκινου σταφυλιού στην Ελλάδα και προέρχεται από την περιοχή της Νεμέας, ενώ συνδέεται με την αρχαία μυθολογία. Έχει μέτρια οξύτητα γι αυτό συχνά ωριμάζει σε καινούργια δρύινα βαρέλια, που του προσθέτουν γεύση. Η εν λόγω ποικιλία έχει φρουτώδη γεύση, ενώ κρασιά του είδους χαρακτηρίζονται επίσης από ένα πικάντικο τελείωμα. Πίνεται εύκολα και λόγω της χαμηλής του οξύτητας ταιριάζει με κοκκινιστά κρέατα. Η φρουτώδης χροιά του μπορεί άνετα να συνοδεύσει και ψητά λευκά κρέατα, όπως κοτόπουλο και χοιρινό» σημειώνει ο Bill Zacharkiw.



πηγή: protothema.gr

Σχόλια