Νεμέα: Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου σε σύσκεψη στο Δημαρχείο

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Νεμέας Κώστα Καλαντζή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας Αναστάσιος Μπαρλιάς και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Καταχοντζίτης παραβρέθηκαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Ιατρίδη.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι

Γ. Γεωργούσης, Ν. Δαλιβίγκας, συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που αφορούν τον Δήμο Νεμέας. 
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο φράγμα του Ασωπού, με χρονικό ορίζοντα παράδοσης του έργου τον ένα χρόνο. Τέθηκε το θέμα της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην υλοποίησή του. Ο δήμαρχος έθεσε το θέμα της κατασκευής της γραμμής του ΟΣΕ Ναύπλιο - Κόρινθος και ζήτησε να υπάρξει παράκαμψη μέσα στη Νεμέα και ζήτησε να υπάρξει παράκαμψη μέσα στη Νεμέα, στη συνέχεια ο υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τον διοικητή του ΟΣΕ μαζί με τον δήμαρχο και να θέσουν το αίτημα ολοκληρωμένο πλέον.
Ο Ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Ιατρίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα στήριξης των αγροτών που τρέχουν αυτή την στιγμή και για άλλα που θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αναστάσιος Μπαρλιάς δήλωσε: ''αυτά τα έργα είναι πραγματικά έργα πνοής και μαζί με την ενοποίηση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και τον δρόμο Νεμέας - Κιάτου, που θα γίνει παράλληλα με το φράγμα θα δώσουν ανάσα ζωής για όλη την περιοχή του Δήμου μας''.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια