Σε διάδρομο απογείωσης για τα 4 ευρώ το ελαιόλαδο

Γιαννακοπούλου Φανή

Χωρίς στοκ στις αποθήκες και με τον «αέρα» του συν 30% (3,44 ευρώ το κιλό) στην πρώτη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, αν μη τι άλλο η φετινή σεζόν για το ελαιόλαδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό el.

Με την ισπανική παραγωγή μειωμένη στο
μισό  και τις πλημύρες στην ιταλική Λιγουρία να κάνουν ζημιά, το ελληνικό ελαιόλαδο εξελίσσεται σε κρυφό άσσο, μετά από μια δύσκολη χρονιά με δραματική μείωση της παραγωγή.

Πρώτος σύμμαχος ο καιρός που προοιωνίζει ισορροπία σε ότι αφορά στην παραγωγή, δεύτερος, η μειωμένη ισπανική παραγωγή η οποία, αφήνει μεγάλα περιθώρια για διείσδυση του επώνυμου ελληνικού προϊόντος σε μεγάλες αγορές παγκοσμίως. 

Οπότε φέτος, «όλα φαίνεται πως είναι στα χέρια» των ελαιοπαραγωγών για το ελληνικό extra παρθένο ελαιόλαδο που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. 

Πέρα από την εικόνα της ελληνικής, ιταλικής και ισπανικής αγοράς στο περιοδικό el παρουσιάζονται όλα τα νέα δεδομένα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών του ελαιοκομικού κλάδου. Επιπλέον, παρέχεται ένας πλήρης οδηγός για τα μυστικά του βιολογικού δολωματικού ψεκασμού που πραγματοποιείται στα Χανιά της Κρήτης και όλη η νέα τεχνολογία για την ελαιοκαλλιέργεια.

 agronews.gr

Σχόλια