Δώσε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τις κατασχέσεις

 Δώσε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τις κατασχέσεις» είναι η άτυπη οδηγία που δίνει το υπουργείο Εργασίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χρωστά κάτω από 5.000 ευρώ και το χρέος του δεν έχει συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), είτε χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ είτε βρίσκεται καταγεγραμμένος στο ΚΕΑΟ και έχει προχωρήσει σε κάποια

ρύθμιση μπορεί να «δώσει ότι μπορεί».Σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα»τονίζει οτι  όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής του, θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ δεν γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να καταβάλλει ποσό μικρότερο από εκείνο που προβλέπει είτε η δόση της ασφαλιστικής κλάσης στην οποία ανήκει, είτε η δόση που προβλέπει η ρύθμισή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερούμενων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

sknews.gr

Σχόλια