Απολογισμός διετίας και νέο ενισχυμένο ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή

Με επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούς “Νέα Ζωή”, όπου έλαβαν χώρα ο απολογισμός της διετίας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το απελθέν ΔΣ ολοκλήρωσε τη θητεία του, έχοντας στις αποσκευές του 30 εκδηλώσεις, εξωραϊστικές παρεμβάσεις, δωρεές και πολυάριθμες δράσεις σε ποικίλους τομείς.
Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου
, Χάρης Βασιλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο της Νέας Ζωής, απαριθμώντας τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τα δύο τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βαμβακούς από το 2012 έως το 2014 διοργάνωσε:
Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού με το Χρήστο Βέργαδο, Γιορτή Οινογνωσίας με τον οινολόγο, Βαγγέλη Γιαννόπουλο, την εκδήλωση “200 χρόνια Ελληνικού Σχολείου” με τους κυρίους Σ.Καργάκο και Ν.Κουφό, έκθεση Φωτογραφίας σε συνεργασία με τη ΛΕ.ΦΩ.Σ, τις εκδηλώσεις “Πώς πιάνεται η αγάπη της ζωής” και “Ορεινά Γεννήματα” του δρ.Σταύρου Σπηλιάκου, δύο ημερίδες με θέματα “Πάρνωνας – Οπτικές και Προοπτικές” και “Το επιχειρείν στην ύπαιθρο” με τη συμμετοχή καταξιωμένων και καταρτισμένων επιστημόνων, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και τη Λέσχη Ανάγνωσης Καρυοθραύστης, θεατρικό παιχνίδι με την ηθοποιό, Ελένη Ζαχοπούλου, χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, το 1ο Basket Camp στον Πάρνωνα με τις ακαδημίες του Λακωνικού BC, αποκρεάτικες εκδηλώσεις με τίτλο Βαμβακούλουμα, μουσικές παραστάσεις δια χειρός των μελών του συλλόγου, ένα Juke Box Party με τον Αντώνη Βλαχονικολό, τιμητικές εκδηλώσεις για τους Μετανάστες της Βαμβακούς, τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μπλάθρα και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και μία παράσταση Καραγκιόζη. Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή συνέχισε την παράδοση δεκαετιών, διοργανώνοντας τα ετήσια παραδοσιακά πανηγύρια του χωριού, ενώ φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Κρόνιο Πέρασμα.
Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε και στη Γενική Συνέλευση από τον πρόεδρο του Συλλόγου, η Νέα Ζωή προχώρησε στηνκατασκευή της επίσημης ιστοσελίδας της Βαμβακούς www.bambakou.gr, την οποία σχεδίασε και δημιούργησε αφιλοκερδώς ο Ανάργυρος Βερδήλος. Συνάμα, προέβη στην παραγωγή του DVD Βαμβακούς Ενθύμιον”, στο οποίο ξεδιπλώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις του 2013. Να σημειωθεί ότι το υλικό του κυρίου Γιώργου Σπηλιάκου (με τη συμβολή του οποίου δημιουργήθηκαν δύο επετειακά ημερολόγια) επιμελήθηκε ο δρ. Σταύρος Σπηλιάκος. Συγχρόνως, στη Γ.Σ., έγινε γνωστή η δωρεά του Συλλόγου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την αλλαγή ελαστικών πυροσβεστικού οχήματος. Τέλος, σημαντικό ήταν το έργο της Νέας Ζωής σε εξωραϊστικό επίπεδο.
Φυσικά, θα ήταν παράλειψη, αν δεν αναφέραμε τη συμφωνία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βαμβακούς με το Σύλλογο ΑμεΑ Λακωνίας, για μεταφορά της έδρας του στο χωριό, προς τιμή του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος', τη φιλοξενία Προσκόπων από την Αττική, τη συμμετοχή σε δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μία συγκέντρωση φαρμάκων, το αφιέρωμα στη Βαμβακού δια χειρός Lakonistasτη συχνή παρουσία του χωριού σε λακωνικά, πελοποννησιακά και πανελλαδικά ΜΜΕ, καθώς και τη διαδικτυακή απήχηση που είχε ο Σύλλογος τα δύο τελευταία χρόνια. Τέλος, η επιτυχία του ΔΣ της Νέας Ζωής συνοψίζεται, κυρίως, στην εξωστρέφεια που υιοθέτησε σε όλες τις δράσεις, την προσπάθειά του να ανοίξει το διάλογο με τους κατοίκους του χωριού και κυρίως τη συνεργασία του με διάφορα χωριά του Πάρνωνα όπως οι Καρυές, τα Τσίντζινα, η Μεγάλη Βρύση, τα Βρέσθενα, η Βαρβίτσα και ο Βασσαράς.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η ταμίας του Συλλόγου, Γεωργία Καμολίκη, η οποία παρέθεσε τα οικονομικά δεδομένα της Νέας Ζωής, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου, Χάρη Βελδέκη, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαρκούς συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου, των κατοίκων της Βαμβακούς, αλλά και των γύρω χωριών. Σε ενωτικό κλίμα κινήθηκε και ο λόγος του Θανάση Παπαζαφειρόπουλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μέχρι τώρα έργο του Συλλόγου.
Μετά την ολοκλήρωση του Απολογισμού, έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου σχήματος διοίκησης. Ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Νέα Ζωή” εξελέγησαν, με σειρά σταυρών προτίμησης, σε σύνολο 71 ψηφισάντων, οι κάτωθι: Χάρης Βασιλάκος (64), Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος (49), Αγγελική Σπηλιάκου (40), Μάτα Γαλάτα (35), Χάρης Βελδέκης (33), Γεωργία Καμολίκη (33), Δημήτρης Αλεξανδρής (31), Χαράλαμπος Αλεξανδράκης (27).
Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το ΔΣ του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής μορφή:
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Χάρης Βασιλάκος
Αντιπρόεδρος: Χάρης Βελδέκης
Γραμματέας: Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος
Αναπλ.Γραμματέας: Μάτα Γαλάτα
Ταμίας: Γεωργία Καμολίκη
Μέλη: Αγγελική Σπηλιάκου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χαράλαμπος Αλεξανδράκης

Εξελεγκτική Επιτροπή
Βελδέκης Ι.Χαράλαμπος, Βερδήλου Μάρθα, Γεωργουλόπουλος Αλέξανδρος
Το νέο ΔΣ του Συλλόγου, θέλοντας να συνεχίσει το έργο που πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, δρομολογεί για τους επόμενους μήνες τις εξής δράσεις:
* Συμμετοχή στην τριήμερη Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo, με στόχο να μπει στον τουριστικό χάρτη.
* Διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, για το οποίο θα γίνει προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.
* Συγκρότηση ομάδας που θα αποτελείται από καταρτισμένα άτομα, επιστήμονες, τεχνοκράτες και ανθρώπους του πνεύματος, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τη Νέα Ζωή και θα συμβάλλουν στη δημιουργία πλάνου ανάπτυξης της Βαμβακούς.
* Αξιοποίηση κτηρίου για τη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου
* Δημιουργία Οδηγού με έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό.
* Συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων συνταγογράφησης.
* Προσπάθεια προσέγγισης νέων μελών

Ιδιαίτερες και ειλικρινείς ευχαριστίες σε αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μας!
Νέα Ζωή ... Νέα Εποχή ... 

Σχόλια