Πολιτικό ξεκατίνιασμα στο Ζάππειο

Απίστευτη επίθεση «παπανδρεϊκών» σε Βενιζέλο που δεσμεύθηκε για «απάντηση» στις 3 Σεπτέμβρη

Ισχυρό παρόν στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ ενόψει και του φθινοπωρινού συνεδρίου έδωσε με τη χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο «Από τον Ανένδοτο στην Ανατροπή» ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που η επίθεση στον νυν πρόεδρο του Κινήματος και αντιπρόεδρο του κυβερνητικού συνασπισμού ήταν
άνευ προηγουμένου. 

Ο χαιρετισμός που επιχείρησε να απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγο έλειψε να μην ολοκληρωθεί ποτέ από τα συνθήματα των παρευρισκόμενων, όπως «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά». Η πλειοψηφία των «παπανδρεϊκών» που βρίσκονταν στην εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου έδειχναν σαν να περίμεναν καρτερικά να τους δοθεί η ευκαιρία να επιτεθούν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαντλώντας τις εσωκομματικές αντιπολιτευτικές κορώνες τους την ώρα που ο πρόεδρος της Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούσε να ολοκληρώσει το λόγο του. 

Η άνευ προηγουμένου επίθεση της παπανδρεϊκής πτέρυγας της Χαριλάου Τρικούπη είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στον εσωκομματικό πόλεμο. Για κάτι τέτοιο ουσιαστικά προϊδέασε και ο κ. Βενιζέλος όταν αναφερόμενος στην «επίσημη» του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, σχολίασε χαρακτηριστικά και με νόημα: Θα πούμε την Τετάρτη πώς φτάσαμε στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει γίνει γνωστό την 3η Σεπτέμβρη δεν θα δώσει το παρόν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα βρίσκεται σε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Λονδίνο. 

Ο διχασμός των δύο πλευρών εντός του ΠΑΣΟΚ γιγαντώνεται καθημερινά περισσότερο, όσο το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα βλέπει τα εκλογικά του ποσοστά να καταβαραθρώνονται δημοσκοπικά και η κάθε πλευρά διαπιστώνει ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει μια επιχείρηση επανεκκίνησης.

Ουσιαστικά η κοινή παρουσία των δύο πολιτικών σε κοινή εκδήλωση είναι πολύ πιθανό να αποτελεί και την τελευταία… συνύπαρξή τους, καθώς το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατούσε μέχρι στιγμής τείνει να μετατραπεί σε ανοιχτό μέτωπο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέλαβε όπως είπε στην ομιλία του, ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας «νέας αρχής», ως έκφραση του «αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας», την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις». 

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως «και αυτό θα πράξω», συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

newsbeast.gr

Σχόλια