Επίσκεψη Π. Κουρουμπλή στην Νεμέα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Νεμέα κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυναν στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

Ο βουλευτής Β΄Αθηνών επισκέφτηκε την κεντρική αγορά και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Πρώτη στάση στο
Δημαρχείο Νεμέας στο οποίο φιλοξενήθηκε έκθεση ποικιλιών κρασιού των οινοπαραγωγών της περιοχής ,προεξέχοντος του κόκκινου Αγιωργίτικου. Εκεί είχε εκτενή συζήτηση με τον απερχόμενο αλλά και το  νυν δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Στη συνέχεια ο κύριος Κουρουμπλής μετέβη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας όπου συνομίλησε εκτενώς με  τον Πρόεδρο κύριο Χατζάρα και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία  του εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό αφού υπάρχει μεγάλο  ενδιαφέρον για εξαγωγή κρασιού. Ως πολύ βασική  αγκύλωση  αναφέρθηκε η τεράστια δυσκολία  λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας ,που στην ουσία αποτρέπει τη δυνατότητα σε τέτοιες μονάδες να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και να λάβουν επιχορηγήσεις ώστε να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους και να εκσυγχρονιστούν. Επιπροσθέτως,η εξάμηνη καθυστέρηση από την πλευρά των σούπερ μάρκετ να καταβάλλουν  τα ποσά που αντιστοιχούν για την αγορά συσκευασμένου κρασιού αλλά και οι αυξημένες κρατήσεις που υφίστανται οι παραγωγοί προκειμένου να λάβουν τις επιχορηγήσεις που τους αναλογούν. 
Ο κύριος Κουρουμπλής ζήτησε υπόμνημα από τους φορείς με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα ληφθούν υπόψιν στις πολιτικές παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου  Τάσο Μπαρλιά ο οποίος περιέγραψε τα σημαντικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την άρνηση της κυβέρνησης να τους επιτρέψει να επιλέξουν  χαμηλότερες κλάσεις ασφάλισης ώστε να μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους σε μικρότερες  και περισσότερες μηνιαίες δόσεις, όπως επίσης και το αδιέξοδο της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα, μικροεπιχειρηματίες που πλήρωναν ακόμη και 32 συναπτά έτη ασφάλισης ξαφνικά στερούνται του βιβλιαρίου υγείας λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πλευρά του τόνισε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αντιμετώπιση της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης  όλων των ασφαλισμένων που έχασαν λόγω της κρίσης τα δικαιώματα τους στις υπηρεσίες παροχής υγείας. 

Σχόλια