Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 70χρονου στην ουρά του ΕΝΦΙΑ

Σε μια ημέρα που είναι να πληρωθούν: η δόση της εφορίας, η δόση του ΕΝΦΙΑ και να πληρωθούν και οι συντάξεις του Δημοσίου. Και μέσα σε όλα αυτά ένας 70χρονος στην Άνω Τούμπα λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ο θάνατός του, ανακοινώθηκε λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι.

Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε τραπεζικό υποκατάστημα της οδού
Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο άτυχος άντρας λιποθύμησε λίγο μετά τις 11.00 ενώ περίμενε έξω από την τράπεζα, μαζί με δεκάδες άλλους φορολογούμενους. Στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο, που όμως δεν μπορούσε να σταματήσει, λόγω των πολλών παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή...

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.


Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε, σήμερα, σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης.

madata.gr

Σχόλια