Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους

Είναι ένα μεγάλο ,μακρύ καλοκαίρι ,που πλησιάζει στο τέλος του . Κι που έκρυβε ξηρασία ,όχι μόνο οικονομική ,αλλά και πολιτισμική. Τα πανηγύρια κράτησαν καλά, λίγες παραστάσεις στο Αρχαίο θέατρο ,μια συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς ,με παρόντες και φωτογραφιζόμενους αυτούς που μας έφτασαν στο σημείο να καταφεύγουμε στη φιλανθρωπία ,εκεί που θάπρεπε να υπάρχει το κράτος πρόνοιας, κι από κει και πέρα ερημιά .

Βέβαια οι εκλογές έγιναν πριν
δυό μήνες και οι δημοτικοί άρχοντες των δύο μεγάλων πόλεων ,εκλεγμένοι με ποσοστά καίσαρα και με ορίζοντα πενταετίας μπροστά τους ,πέταξαν και τη μάσκα της έννοιας για τον πολιτισμό ,μαζί με όλες τις άλλες.

Για 4η χρονιά αυτό που διασώζει την κατάσταση και δίνει ανάσα είναι η συναυλία του Circulo Cooperativa στην παραλία της Καραθώνας.Μια γιορτή ουσιαστικά ,με χιλιάδες κόσμου, που κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια παραλία που είναι ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ ,είναι στα κορυφαία "οικόπεδα" που εκποιούνται από τους κυβερνώντες, για να ξεπληρωθούν κάποιες δόσεις.
Στη συναυλία για δεύτερη χρονιά θα συμμετέχει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους .Θα είμαστε εκεί ελπίζοντας ότι ,μαζί με τη μουσική που είναι ένα παράθυρο ανάσας, θα θυμηθούμε και την αλληλεγγύη. 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ,που λειτουργεί συνεχώς τα τελευταία 3 χρόνια και μη βοηθούμενοι από φορείς ,κόμματα,οργανώσεις περιμένουμε από τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμπαράσταση και βοήθεια ώστε οι συνάνθρωποι μας που δοκιμάζονται περισσότερο να διατηρήσουν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους ανθρώπους του Circulo Cooperativa για την προθυμία τους να βοηθήσουν και όλους εσάς για την προσφορά σας.

Μπορεί νάναι σκοτάδι πάντα σ αυτή την πλάση ,αλλά κάποιοι ξέρουμε ν αφήνουμε μιά χαραμάδα το φως για να περάσει.

argolikeseidhseis.gr

Σχόλια