Κάλεσμα από το τμήμα Μμε του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και καταστροφής

Το τμήμα ΜμεΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί όλους τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες της χώρας, σε μαζική συμμετοχή, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων και κινημάτων αντίστασης, ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και καταστροφής

Η κυβέρνηση με μέτρα που οδήγησαν σε πλήρη ασφυξία την αγορά, με αποτέλεσμα, να έχουν βάλλει λουκέτο
250.000 επιχειρήσεις και άλλες 200.000 απλώς να υπάρχουν, έρχεται ως νέος Αττίλας, να λεηλατήσει ότι έχει απομείνει , από τους κατεστραμμένους που η ίδια  δημιούργησε.
Όταν η χώρα αδυνατεί να ανταποκριθεί στο χρέος της, κατά τον κύριο Σαμαρά, οι μη έχοντες πολίτες, μπορούν και πρέπει να αποδώσουν τα μέγιστα. Θέλει να αγνοεί, ότι η ρήση του Δημοσθένη: "δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν δυνατόν ..." έχει ισχύ διαχρονική. Γνωρίζει, αλλά προφανώς υπάρχουν και άλλοι στόχοι..
*Ολιγοπώληση της αγοράς, με το κλείσιμο διακοσίων χιλ. επιπλέον  μικρών επιχειρήσεων.
*Την εξάντληση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, και την δραματική απομείωση των ήδη πενιχρών συντάξεων του ΟΑΕΕ. Στόχοι, ενταγμένοι στην γενικότερη πολιτική κυβέρνησης και δανειστών ,οι οποίοι τελικά, οδηγούν στην άνιση κατανομή Βορά Νότου, και τη χώρα σε αφρικανοποίηση της.
Τώρα με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, απειλεί με πολεμικά ανακοινωθέντα , μέσω ΚΕΑΟ , σε δήμευση κινητών και ακινήτων,  όσων οφείλουν στον ΟΑΕΕ, πάνω από πέντε χιλιάδες ευρώ. Δεκάδες χιλιάδες κλήσεις έφτασαν  ήδη στα χέρια ανήμπορων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.
Τους καλούν εντός είκοσι ημερών στη λαιμητόμο:
Ή ρυθμίζετε, σε ρύθμιση θανάτου, ή αποπληρώνετε όλη την οφειλή από το άδειο πορτοφόλι σας.  Άριστος τρόπος, για αύξηση της απασχόλησης  , του παραγόμενου πλούτου και την αύξηση των δημοσίων εσόδων!
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία νόμου για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που εκτός των άλλων περιλαμβάνει:
*Πάγωμα παλαιών οφειλών ,από το 2010
*Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως το 2017
*Διαγραφή από προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, από 1-1-2010 έως 31-12-2017
*Αναστολή  αναγκαστικής εκτέλεσης έως 31-12-2017.
*Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με καταβολή δύο μηνιαίων εισφορών το έτος.
*Αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ
*Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους έχουν κύρια οφειλή έως και 50.000 χιλ. ευρώ
*Δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου (μνημονιακός χρόνος), στο τέλος του ασφαλιστικού βίου ή αφαίρεση τους με ταυτόχρονη αναλογικότητα.

Το τμήμα ΜμεΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί όλους τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες  της χώρας, σε μαζική συμμετοχή, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων και κινημάτων αντίστασης, ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και καταστροφής.


ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Σχόλια