Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τα κριτήρια με βάση το εισόδημα και την ακίνητη περιουσία

Με κριτήρια που θα σχετίζονται τόσο με το εισόδημα, όσο και με την ακίνητη περιουσία θα δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η παροχή του θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, πιλοτικά, για έξι μήνες. 

Αρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί σε 13 δήμους, έναν σε κάθε περιφέρεια. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι
200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ και ως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.

Για οικογένειες ανέργων που έχουν ενήλικα παιδιά η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

«Μέχρι τέλους του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επιτέλους εκσυγχρονίζουμε και στην Ελλάδα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ό,τι γίνεται δηλαδή στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας», δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια η υπουργική απόφαση προβλέπει και κριτήρια ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα το κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για την ακίνητη περιουσία, και θα αυξάνεται ανά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Για παράδειγμα, για οικογένεια 2 ατόμων θα είναι 105.000 ευρώ για οικογένεια με 1 παιδί 120.000 ευρώ και για οικογένεια με 2 παιδιά 130.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια