Το να χάνεις τις εκλογές, είναι το αποφασιστικότερο όπλο... (#και για το πρόβλημα του ΟΑΕΕ)

"Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" 

...έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι - συγκυβέρνηση και τρόικα όμως, κάνουν την στρουθοκάμηλο και συνεχίζουν να σκοτώνουν την επιχειρηματικότητα σε μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία που διψά για ρευστότητα, στραγγίζοντάς την όπου την βρουν...

Το να χάνεις τις εκλογές, είναι το αποφασιστικότερο όπλο... Συζητούν τώρα

Βρούτσης και τρόικα, αλλά και πάλι - σχεδόν εμμονικά - σκέφτονται την μισή λύση: το ζήτημα είναι η σύνδεση εισφοράς με εισόδημα (και όλα τα άλλα να ρυθμιστούν βάσει αυτής) - χωρίς αυτήν τζάμπα ο "κόπος"... 
Εκείνοι όμως, όμηροι της μαγικής εικόνας που πουλούν εν όψει των εκλογών για να επιβιώσει η συγκυβέρνηση, αρνούνται την πραγματικότητα της οικονομίας και παίζουν στον μαγικό τους αυλό το σκοπό "λεφτά υπάρχουν" - και συνεχίζουν να στέλνουν κατασχετήρια στην ελεύθερη επαγγελματικότητα/επιχειρηματικότητα, σαν τους χειρότερους κρατιστές δικτάκτορες, ποινικοποιώντας την αδυναμία αυτασφάλισης! 

Τόσο έχουν οι κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι της συγκυβέρνησης και της τρόικας σε εκτίμηση την ιδιωτική οικονομία, την ατομική πρωτοβουλία, την ελεύθερη οικονομία γενικά - δεν έχουν ιδέα από που έρχεται η ανάπτυξη (στην οποία ομνύουν), πως παράγεται ο πλούτος μιας κοινωνίας, πως δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Το μόνο που γνωρίζουν είναι το χαράτσι - από την τουρκοκρατία μέχρι σήμερα δεν έμαθαν τα νέα του αναπτυγμένου κόσμου, των σύγχρονων κοινωνιών - έμειναν στο φεουδαρχικό ολιγαρχικό καθεστώς των κρατικοδίαιτων ελίτ. 

Ωραία... ας καταδιώξουν λοιπόν τους ελεύθερους επαγγελματίες για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν σε μια κατεστραμμένη οικονομία χωρίς ρευστότητα (που το δικό τους σπάταλο κράτος δημιούργησε). Ας τιμωρήσουν τον επιχειρηματία που δεν έχει δουλειά και άρα επαρκές εισόδημα για να πληρώσει την εισφορά στον ΟΑΕΕ -που παραμένει με τα κριτήρια του 2008 ένας σημερινός κατώτερος μισθός! Ας συνεχίσουν να ενοχοποιούν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που πνίγεται στο περιβάλλον που εκείνοι επέβαλλαν - την έλλειψη ζήτησης. Κι ας αναζητήσουν φόρους με την μορφή εισφορών (γιατί περί αυτού πρόκειται) από τα θύματα της φοροκαταιγίδας, των χαρατσιών, των έκτακτων τελών και των φόρων υπέρ τρίτων. 

Τις εκλογές θα τις χάσουν και μόνο από τους ελεύθερους επαγγελματίες - ίσως μετά αναρωτηθούν για το αυτονόητο...

Πηγή: aristeristrouthokamilos.blogspot.gr

Σχόλια