ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Τομεακού Συμβουλίου ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ της ΚΝΕ

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές αρνήθηκαν την τιμωρητική λογική και την υποκρισία του υπουργείου. Η απόφαση τους αυτή πάρθηκε ύστερα από μαζική γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου. Δε δέχτηκαν να τιμωρηθούν επειδή πάλεψαν για τη λειτουργία των σχολείων, ενάντια στα τεράστια κενά που αντιμετώπισαν με τις καταργήσεις ειδικοτήτων, τις απολύσεις καθηγητών. Αν η κυβέρνηση πραγματικά νοιαζόταν δε θα είχε δημιουργήσει τα τεράστια προβλήματα και δε θα επέβαλε την
τράπεζα θεμάτων που οδηγεί επιπλέον σε ένα ατελείωτο “τρεχαλητό”.

  Μαζί με την επίθεση στο δικαίωμα να μορφωθούν και να μάθουν μία τέχνη, πέρα από την υποκρισία του υπουργείου οι μαθητές συνάντησαν και τον αυταρχισμό. Στην κατεύθυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού με την ανοχή του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η αστυνομία κλήθηκε να πάρει τα στοιχεία από μαθητές. Μάλιστα πριν μία βδομάδα 16 μαθητές του ίδιου σχολείου, εκ των οποίων κάποιοι έχουν ήδη αποφοιτήσει, δικάστηκαν για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του σχολείου το 2011.
  Αυτό τελικά είναι το πραγματικό «μήνυμα» της νέας καμπάνιας του Υπουργείου για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, που αφορά και τα ΕΠΑΛ: τα κεφάλια κάτω, ανοχή στις κατηργημένες ειδικότητες, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, υποταγή στην μαθητεία της υπερεκμετάλλευσης.

  Το ΤΣ Κορινθίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τις αυταρχικές ενέργειες, στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου και καλεί συνολικά τους μαθητές μέσα από συλλογικές διαδικασίες και δράση, σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον αυταρχισμό, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή που τους αξίζει.


Σχόλια