Πρόωρη επιστροφή στα θρανία για 500 σχολεία, αντιδρά η ΟΛΜΕ

Μικρότερες ήταν οι πασχαλινές διακοπές για τους μαθητές και τις μαθήτριες 500 σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα που καλούνται από σήμερα να επιστρέψουν στα θρανία προκειμένου να αναπληρώσουν μέρος των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η επιστροφή δεν είναι ομαλή, καθώς ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την
ΟΛΜΕ.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Συμεών Κεδίκογλου με τις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο STAR ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατηγόρησε για αυταρχισμό και υποκρισία τον υφυπουργό Παιδείας, εξαγγέλλοντας για σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ).

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και αμφισβήτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία.

«Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η αναπλήρωση των διδακτικών κενών που προέκυψαν από τις καταλήψεις είναι νομικά κατοχυρωμένη με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2013.

real.gr

Σχόλια