Η ΕΑΣ Νεμέας για την συνάντηση στα γραφεία της ΤΕΡΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε τον Βουλευτή του Ν. Κορινθίας κ. Μπούκουρα Ευστάθιο για την πρόσκληση που μας έκανε να συμμετάσχουμε στη σημερινή συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας ΤΕΡΝΑ για τη συζήτηση του θέματος των σκουπιδιών. Η Ε.Α.Σ. Νεμέας ως φορέας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ως ένα σύνολο μελών που κατοικούν στο Δήμο Νεμέας, σαφώς και έχει άποψη για το θέμα της εγκατάστασης της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, που βεβαίως είναι αντίθετη με την...
χωροθέτηση της στην περιοχή των Δερβενακίων αλλά και εντός του Δήμου Νεμέας. Οι κίνδυνοι από την εγκατάσταση ενός τέτοιου έργου στην περιοχή είναι υπαρκτοί. Η μόνη περίπτωση που δε θα βλέπαμε αρνητικά ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν εφόσον θα λαμβάναμε τις διαβεβαιώσεις πως θα τηρούνταν όλες οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιοτικής λειτουργίας και ασφάλειας και φυσικά εφόσον αυτό το έργο γινόταν σε μία τοποθεσία με γεωγραφικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά που δεν θα βλάψουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά γνωρίσματα  του Δήμου Νεμέας. 
Όπως και να έχει όμως η δικαιοδοσία αυτού του έργου είναι στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία και οφείλει να προφυλάσσει τους δημότες της διερευνώντας διεξοδικά κάθε παράμετρο τόσο κατά την κατασκευή του όσο κυρίως και των μετέπειτα επιπτώσεων. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να μην συμμετάσχουμε στην συνάντηση που διοργάνωσε ο κ. Μπούκουρας, καθότι θεωρούμε τον ίδιο και τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης πιο αρμόδιους να διαπραγματευτούν για το καλύτερο των πολιτών του Δήμου Νεμέας.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχόλια